Kroniek

In een duister, ver verleden in de krochten van de Noord Hollandsche provincie leefde een onderprikkelde adolescent. Wiens eerste verslag voor de MBO opleiding te veel leek op een Geenstijl artikel en daarom het advies kreeg: ‘als dit is hoe je over de boel denkt, ga dan weg'1. Een paar jaar later werd er een stage gelopen, een verslag geschreven met weeral literaire vrijheid en creativiteit in plaats van formaliteit. Want zo’n verslag werd toch niet gelezen. ‘Hier moet je iets mee doen’, werd toen gezegd door collega’s. Zo geschiedde en werd nieuw vergaarde kennis over WordPress en website ontwikkeling misbruikt om de eerste versie van Nogsteedsnietrijk.nl te stichten.

Enkele revisies vonden plaats en er werd volop geschreven. Over de liefde, bier en de onzinnige zin van het leven waar alleen een student zich mee bezig houden kon. De laatste visuele upgrade was de kers op de taart. De piek en daarna de dal van het geschrevene. Er was geen doel, wat gepubliceerd was, was verteld. Het hart zat er niet meer in. Podcasts, affiliate marketing, social media, SEO: waar was de liefde voor het schrijven? In 2019 viel het stil. De transitie naar het volwassen leven zat in de laatste fase; de blog dreigde een monument worden voor een leven geleefd. Covid viel in.

Er was ineens geld, tijd over. Een willekeurig cursus werd in 2021 gegeven dat uiteindelijk een gehele schrijversopleiding bleek te zijn. ‘Wat is je doel? Wat wil je bereiken?’ werd er in de mail gevraagd. ‘Mijn schrijfvaardigheden tot een hoger niveau te tillen’. De docente fysiek vroeg hetzelfde, met een eerlijk antwoord: ‘om mijn liefde voor schrijven weer te hervinden en mijn blog weer tot leven te krijgen’.

Dat lukte. In 2022, drie jaar nadat vader nogsteedsnietrijk.nl melk ging halen, kwam hij terug met een ruk artikel. Daarna een tweede. Fictie (Proza en Poezie) van dezelfde schrijver onder pennaam enpitsu(.nl) kreeg ook een plek op het wereldwijdeweb. And he’s here to stay.

Mocht je nog meer achtergrond informatie willen hebben, omdat je je verveelt:

Overzichtje van (metal) bands die ik live heb gezien hierrrrr, changelog voor mijn nerds creds daarrrrr.

  1. Ik ben nooit weggegaan, Elivra. kusjes[]