Dingen waar iedereen van zou moeten houden

Dingen niet iedereen zou moeten haten

Nogsteedsnietrijk

Dingen waar iedereen van zou moeten houden. In de weken dat deze blog online staat, heb ik weinig inspiratie gehad om iets te schrijven. Ik zocht dingen met een morele twist, iets met een terugkomende punch-line, maar ik vrees dat dit hem niet gaat worden. Een beauty-blog was ook nog een mooi idee geweest, maar gezien mijn ervaring (gebrek eraan) en slechte genetische voorleg (ik ben man enzo) gooi ik mezelf maar hierbij in het diepe over de dingen waar iedereen van moet houden in deze wereld. Naar mijn idee, natuurlijk.

Koffie

Ik respecteer de ideologie dat over smaak niet te twisten valt, maar dat bevat uitzonderingen. Net als alles hier, anders schreef ik dit niet. Koffie staat bovenaan. Koffie is het elixer van de goden. De oorsprong van koffie is zelfs een legende. Net als bier. Als mens hoor je dit te drinken en iedereen die zegt dat het vies is, spoort niet en heeft het geen kans gegeven. Net als alles in het leven moet je door een bittere periode heen voor een gevoel van beloning, opwekkendheid en euforie. Bij koffie is dit natuurlijk van minder korte duur, maar het optimaliseert de bittere periodes in het leven buiten koffie, zodat je sneller een grotere beloning van euforie kan bemachtigen.

Boeken, kennis, you know

Door de jaren heen dat een mens leeft en ontdekt zijn er veel dingen bijgehouden in dingen die boeken heten. Van heilige geschriften tot boeken die in een periode werden verbrand en waarvan de eigenaar werd opgehangen in de naam van God. Er zijn mensen gestorven (en niet even zachtaardig. Nieuwsgierig? Zoek eens op spaanse inquisitie) voor het ontdekken en bedenken van het ontstaan van de wereld en weet ik allemaal wat. Mensen zouden meer moeten lezen en zich moeten verdiepen in coole shit, zoals filosofie of geschiedenis. Je krijgt er geen bitches mee en mannen zitten niet te wachten op bijdehand gedrag, maar het is cool. JIJ bent cool.

Metal

Nog nooit eerder in mijn leven heb ik in muziek soms zulke complexiteit, vakmanschap en diepgaandheid gehoord als in metal of de daarbij horende edele kunsten der metalen. Ik snap dat er een compleet vooroordeel omheen hangt en mensen die enige voorbeelden hebben gehoord gelijk een verkeerd beeld erbij krijgen, want het is inderdaad vaak takkeherrie of kutgeschreeuw. Probeer eens verder te zoeken of laat iemand je in de goede richting duwen. Een goed iemand, zoals ik in deze business. Je begrijpt niet wat bad-ass is als je geen albums beluistert die gaan over het verhaal van Moby Dick, Vikingen of hedendaagse problemen in de maatschappij (nee, rap telt niet voor dat laatste).

Stiekem luister ik ook normale muziek. Check mijn volledige smaak hier.

Vlees

Dikke vinger naar vegetariers. Kip is chill. Varkensvlees is fucking nice. Je bent een omnivoor, accepteer het. Geen enkel dier die beter is geworden van een vegetarier. Alleen denken aan je geweten is fucking egoistisch. Hipster.

Donkere humor

Misschien toch maar niet. Geen idee hoe de wereld eruit zou zien op deze manier.

Philip H. Anselmo

Vergeet alles wat je weet over geweldige artiesten met een goed karakter. Deze man is testosterone zelve en interacteert daarnaast met al zijn fans wanneer hij maar de kans krijgt, op een manier die je normaal alleen ziet bij gasten die net beginnen en nog nat achter de oren zijn. Geen cliche shit tijdens concerten, geen “You are the best crowd ever” en geen te-goed-voor-jou mentaliteit. Als je denkt dat het voor een artiest met zijn grootsheid niets uitmaakt, denk nogmaals. De groep waarmee hij groot is geworden, Pantera, was huge en heeft optredens gegeven over de hele wereld. Tijdens de optredens van deze legendarische Heavy/Groove Metal band kwamen soms wel duizenden mensen samen om van de ruwe klanken van Phil, de inmiddels overleden gitarist Dimebag Darrel, de drummer Vinny Paul en de bassist Rex brown te mogen genieten

Meer lezen?

De knipoog ketterij play_arrow

Lees het artikel

Over de revamp en waarom het de shit is play_arrow

Lees het artikel

De gemiddelde dag van een gemiddelde student play_arrow

Lees het artikel