Dingen waar ik liever mijn 155 euro aan besteed

Een reden voor misantropie. Bedankt Zwier.

Nogsteedsnietrijk

Dan dat fucking klote eiland, waar je 24 uur zonder smartphone en WiFi zit. Ik heb het over dit artikel. Blijkbaar kun je als bedenker van dit idee (*kuch* Zwier *kuch*) ontzettend veel bank maken door mensen te vertellen dat het heerlijk is om even zonder smartphone te vertoeven. Hoe kun je dan nogsteedsnietrijk checken? Ik heb geen idee.

Natuurlijk: ik ben geen groot fan van de hele smartphone trend. Midden in een gesprek zijn er mensen die dat ding even belangrijker vinden. Soms keer je terug van de WC en zit je groep vrienden hun telefoon te checken. Waarom jouw primaire levensbehoeftes een excuus is om dat te doen, in plaats van te praten met elkaar, is iets waar ik met mijn hoofd niet bij kom. Soms is het zo erg, dat het tijdens een ‘ongemakkelijker’ moment in een groep de telefoon wordt gepakt. Waar zijn die ongemakkelijke stiltes gebleven?

Geen idee. Je kan het blijkbaar vinden op een eiland. Het concept is vrij eenvoudig: betaal onnodig veel geld en je komt op een eiland. Dat eiland heb je voor jezelf voor de komende 24 uur en tijdens deze isolatie heb je noch telefoon noch internet tot je beschikking. Je kan niet anders doen dan 24 uur een boek lezen, mediteren of geconfronteerd worden met je eigen gedachten en emoties. Ik denk dat dit net aan uit te houden is voor de gemiddelde persoon.

Zwier: please. Maak het gratis, 7 dagen lang en maak er een reality show van. Ik garandeer je dat je nog beter bank maakt dan dit. Wellicht in een kortere tijd, maar dan weet iedereen dat het een walgelijk, twisted en briljant idee is. Iedereen wordt dan geconfronteerd met het feit dat smartphones best wel een raar iets is geworden in ons leven.

Zou ik het doen? Nee. Ik lees best obscure boeken, als ik eenmaal 24/7 (voor één week dan) de afgrond in tuur, zal de afgrond in mij turen. De man die weer voet aan wal zet, is niet dezelfde als die vol goede moed op het bootje stapte.

Wat is die 155 euro dan wél waard

Trakteer je vrienden op sushi en laat je smartphone thuis of zo. Niet alleen kun je lekker bunkeren, maar je kunt tijdens deze tocht ook verbroederen met je kameraden.

3 – 5 rijlessen. Kun je later je smartphone thuis laten liggen en een weekje overleven in een natuurgebied. Eenmaal je investering, kan je dit veel vaker doen. Sponsor je meer bedrijven mee en leer je bovendien hoe je voorvaderen het zonder WiFi en smartphone moesten stellen. Dat is al heel wat, zo blijkt.

Heel veel bier. Je kan een eiland bouwen van het aantal kratten die je in de aanbieding kunt halen voor dat geld. En daarop liggen voor 24 uur, bewusteloos, omdat je teveel bier hebt gedronken. Wel WiFi en een smartphone, maar niet in staat het te gebruiken. Zelfde principe, toch? Nee? Misschien is dat eiland dan toch beter.

Aan mij geven. Als ik zo vrij mag zijn (dat ben ik).

Uitgebreid koken voor je familie. Kan ook zonder smartphone en WiFi. Je eigen vlees en bloed. Is toch veel beter dan op zo’n stink eiland zitten als een hipster.

Een nice horloge, vette trui. Weet ik veel, er is vast iets waar je wat meer aan hebt dan 24 uur op dat ei– ik denk dat het verder wel duidelijk is.

Meer lezen?

De knipoog ketterij play_arrow

Lees het artikel

Eindeloos debat I – Windows vs Mac OS play_arrow

Lees het artikel

Frans Bauer: een epitoom zoals geen ander play_arrow

Lees het artikel