Freek Vonk

Freek Vonk. De held die we nodig hebben, maar niet diegene die we verdienen. Ook Freek Vonk zal niet ontsnappen aan de literaire inquisitie.

Nogsteedsnietrijk

Freek Vonk heeft vele namen. Zoals held, eindbaas, gifslang goeroe, mijn mancrush of bioloog. Hij heeft reeds zijn bekendheid gemaakt als presentator van programma’s waarin hij naar landen gaat, op zoek naar wilde dieren ((for fun and profit)). Mensen in mijn directe omgeving zullen niet verbaasd zijn over deze post. Hoe goed iemand ook lijkt te zijn, niemand ontkomt de literaire inquisitie.

Charisma, optimisme, zelfvertrouwen, vaderfiguur

Trekjes der karakter welbekend onder mensen met een functie zoals die van Freek Vonk. De camera houdt van hem. Kinderen houden van hem. Alleenstaande moeders van gezegde kinderen druipen sneller dan zijn makkezuurverdiende NPO cashflow. Niemand realiseert zich wat voor big deal dit betekent in onze maatschappij. Een maatschappij waarin veel invloedrijke vrouwen, alleenstaande moeders zijn.

Wacht even. Wat? Zorg even dat je comfortabel zit en je gordel met goochem het gordeldier vastmaakt. Je hebt een vrijkaartje voor een safari door deze onfeilbare mad-knowledge jungle.

Moeders hebben onvoorwaardelijke loyaliteit aan hun kinderen. Wat hun kinderen blij maakt, maakt hun blij. Freek Vonk is die factor. Freek Vonk is een idool in zijn jeugdbeweging. Denk aan de mogelijkheden, Freek ((plz gimme maki trui plz)). Elke vrouw is letterlijk al verkocht op het moment dat de woorden Freek en Vonk in 1 adem uit hun kind komt rollen. Stroop ((Grapje, Freek. Ik houd het graag luchtig. Ook als we bier gaan drinken en jij me een Maki trui geeft. I’ll rock your evening, no homo)) een paar geschikte in branches naar keuze of zelfs de politiek. De vrouw brengt je op invloederijkere posities dan je mogelijk houdt. De sky is de limit.

Freek Vonk is letterlijk een paar vrouwfiguren verwijderd om Nederland weer groots te maken. Eva Jinek ((Weer grapje, Freek. You tapped that. Mad respect)) voor propaganda, enkele anderen om je een zetel te geven in de regering. Enkele stappen verwijderd van Minister President. Wie weet wat onze grootse held in petto heeft voor ons? Wat voor geweldige enthousiaste speeches zal hij geven? Ik kan niet wachten!

Dit is persoonlijk

De reden dat ik dit schrijf is persoonlijk. Mijn haat-liefde relatie jegens Freek Vonk is bijna niet in woorden uit te leggen. Iedereen heeft gelijk, zijn optimisme en enthousiaste benaderingen in fucking ALLES is niet te evenaren. Hoe irritant dat drukke gedrag ook mag zijn, het maakt niet uit. Deze vent is high-energy. High energy is een alfa-man eigenschap. Het zou me niet verbazen als ie het nog goed zou doen als minister president.

Maar genoeg veren in het achterwerk van Freek V. Ooit heb ik een e-mail (klik) geschreven naar Freek. Het was de klantenservice van zijn webshop, maar een indirecte verbinding is ook een verbinding. Ik heb mijn hart gelucht, mijn gevoelens blootgelegd, want ik wilde verdomme echt een Maki trui in mijn maat. Eerlijk is eerlijk, een r i p p e d kerel van 1.90m gaat niet passen in een kindertruitje. De reactie ben ik kwijt, maar het ging ongeveer als dit.

“Haha, u so funny. De paar russische topmodellen die smachten om Freek zijn aandacht en ik hebben hartelijk om je mail mogen lachen. We hebben dit naar Freek “doorgestuurd” en die vond het “werkelijk” prachtig. Misschien dat we het aanbieden na de shows waar je toch niet heen gaat, u cheap shit. Misschien wil je een opblaaskrokodil kopen om mee te knuffelen terwijl je elke nacht in slaap huilt, watje. Freek Vonk lacht in zijn vuist terwijl ie zijn derde fles champagne opent in zijn jacuzzi gevuld met dure whisky. Wetende dat hij de NPO playboy is en jij een miezerige blogschrijver.”.  

Freek pls

Dat van het elke nacht huilend in slaap vallen was een grapje. Die mail heeft me wel een existentiele crisis opgeleverd, hetgeen resulteerde in inactiviteit op nogsteedsnietrijk.nl. Dus dan weet je dat. Zijn schuld, maar ik kan hem nog steeds niet loslaten.

Freek. Mocht je dit lezen, je trouwste fan needs some loving. Er is een manier om dit goed te maken en een manier om iemands 2016 het beste jaar van zijn 22 jarig bestaan te maken. Zeg nou zelf, al die kids komen maar net kijken. Jij en ik, pils drinken in hartje Utrecht. Een profielfoto op WhatsApp samen met de echte Freek Vonk is beter dan die kartonnen shit van Albert Heijn. Als dat teveel is gevraagd, neem ik ook genoegen met een Maki trui (maatje L) hoor.

Meer lezen?

Hoe praat je over je weekend? play_arrow

Lees het artikel

Een terugblik op tweeduizend en achtien play_arrow

Lees het artikel

Concert code of conduct play_arrow

Lees het artikel