Het belang van een baard

Een baard is datgene wat iemand met XY-geslachtshormonen onderscheidt van personen met XX-geslachtshormonen.

Nogsteedsnietrijk

Haargroei op plekken zoals de onderkant van het gezicht en boven de lippen is datgene wat iemand met XY-geslachtshormonen onderscheidt van personen met XX-geslachtshormonen((Basic biologie: de vrouw heeft een X chromosoom en de man bevat of een X of een Y chromosoom in zijn voortplantingsorganen. Bij de cominatie XX is er sprake van een meisje en bij XY is er sprake van een mini dude)) en kinderen. Helaas speelt ook genetica en testosterone een rol in de bepaling hoeveel man een dude kan zijn of kan worden.

De meningen over baarden verschillen van persoon tot persoon, de ene vindt het vies de andere vindt het sexy. The dude never cares ((Behalve hipsters en mensen zonder baard)). Het is niet dat een man de baard maakt, het is dat de baard de man maakt. Baarden geven verschillende indrukken en is een onderdeel van een psychologisch spel die men kan toepassen door alleen al het weggooien van gereedschappen die verantwoordelijk zijn voor het afkappen van het kleine beetje wat een man nog heeft.

Er is immers geen twijfel mogelijk als je naar iemand met een baard kijkt die niet lijkt op een total faggot. Die man bevat testosterone en goede genetische aanleg. De baard brengt wijsheid en dwingt respect af, door alleen maar aanwezig te zijn. Niemand vraagt aan een persoon met een baard of diegene wel 18 is, wanneer de persoon een biertje wilt bestellen in de kroeg. ((In één avond is het mij twee keer gevraagd. M’n zelfwaarde is gezakt en ben op zoek naar alternatieven)) Niemand twijfelt aan de woorden van een man met een baard, want de baard brengt wijsheid en wanneer de man onzeker is, krabt deze aan zijn baard. Dit is niet voor niets.

The viper under the grass

Ik kom nog even terug op een eerdere uitspraak; Het is niet de man die een baard maakt, het is de baard die de man maakt. Als persoon kan je genetische aanleg hebben en voldoende testosterone((Een baard is ‘een’ teken van testosterone. Het hebben van een baard kan nog steeds betekenen dat je net zoveel testosterone hebt als je moeder (Shots fired?) )), maar nog steeds lijken op een gozer die het niet waard is om naar te luisteren of te respecteren. In dat geval ben je een hipster en niemand zal aan je leeftijd twijfelen, wanneer jij je een rode wijn bestelt in een kroeg gevuld met bier drinkend volk. De baard heeft je getransformeerd tot een hipster en vond je niet waardig genoeg om als een full-fledged techno viking door een levensfase te lopen.

Meer lezen?

Hoe praat je over je weekend? play_arrow

Lees het artikel

Stannis naar de IJzeren Troon play_arrow

Lees het artikel

Frans Bauer: een epitoom zoals geen ander play_arrow

Lees het artikel