De uitgaansdriehoek

De uitgaansdriehoek is een wiskundige en psychologische bepaling om snel te determineren of het het waard is om de avond voor te zetten op de huidige plek.

Nogsteedsnietrijk

De uitgaansdriehoek is na het gebruik van Google door mij beschouwd als iets onbekends. Immers heb ik alleen resultaten gevonden over het uitgaan op plekken als Maastricht en ik geloof dat niet veel mensen daar blij van worden. Dat is natuurlijk een compleet vooroordeel, want ik ben er nooit geweest en kan dan niet de psychologische en wiskundige variant van de uitgaansdriehoek toepassen; namelijk de uitgaansdriehoek.

Ergens  in het jaar 2012 is de uitgaansdriehoek ontstaan; na mijn eerste ervaringen met stappen in hartje Amsterdam, waarin ik verschillende soorten volkeren, muziek en bieren kon ervaren. Het kon ook niet anders, want in mijn voormalige woonplaats is er geen enkele plek om een beetje uit te gaan, laat staan dat je er iets kan toepassen.

De driehoek is toe te passen tijdens het uitgaan op plekken die wél fatsoenlijk zijn en bestaat uit niet meer elementen dan jij op je vingers kan tellen. Gelukkig maar, want het kan hard gaan tijdens het uitgaan en mentale beproevingen zijn dan niet voor mensen weggelegd. Althans, voor mij niet. Voor de minder visueel aangelegde volgers, de driehoek heb ik voor je uitgetekend onderin dit artikel.

De wiskunde

Het is een driehoek. Je denkt dat ik een grapje maak, maar een driehoek valt onder goniometrie en dat valt daadwerkelijk onder wiskunde.

De psychologie

Onder deze kant van het verhaal kan ik niet wegkomen, aangezien er maar twee kanten zijn en ik de andere niet echt kan beargumenteren. Zoals eerder genoemd is de driehoek ontstaan tijdens het stappen in hartje Amsterdam. Daar heeft zij haar strepen verdiend en is het nu tijd om dit te introduceren aan het grotere
publiek. Na nachtenlang berekeningen te hebben gedaan met tangens en sinussen enzo. Waarom is het een haar? Auto’s en boten zijn ook vrouwelijk, mijn driehoek ook.

Het hele idee is om eenvoudig te determineren of de avond OK is, maar dan ook echt. Ik begrijp dat het gebruik van alcohol verschillende effecten heeft op mensen en bij mij is het zo dat alles me gestolen kan worden zolang ik maar relaxed kan staan of zitten met pils. Met die gedachte kan ik natuurlijk niet determineren of de plek waar ik ben wel een chille plek is om de avond door te brengen, want alcohol brengt een hoop bias met zich mee (http://en.wikipedia.org/wiki/Bias). Net als dat de bierpiramide bestaat, zodat je in je achterhoofd kan houden dat de knapheid van een vrouw relatief is aan het aantal bier dat je ophebt; is de uitgaansdriehoek een middel om voor de juiste optie te gaan.

De uitgaansdriehoek bestaat uit 3 elementen; de kwaliteit van het bier, het volk en de muziek. Deze staan in een driehoek (duh) en bij deze driehoek is het zo dat er maar altijd twee items van toepassing mogen zijn. Dit betekent dat lekker bier en goede muziek gepaard gaat met lelijke vrouwen en kut dudes. Als je een goede sociale avond wilt hebben, dan zul je toch echt je lekkere bier of je muzieksmaak in moeten leveren (zoals bij een studentenvereniging…..). Als je toch al wasted bent, is het een goed idee om lekker bier compleet te verwaarlozen en dan de plek bezoeken die het goede volk en de redelijke muziek bezit.

Volgens deze psychologie en de loop van de avond is het eenvoudig in te schatten welke plek jouw verwachtingen en doelen zal bevredigen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, waarin de driehoek faalt in zijn werking. Geef dan niet de driehoek de schuld, maar de plek vol met schorem die datzelfde vieze bier als jij drinken. De driehoek faalt en dit betekent dat de plek waar jij je bevindt geen plek is van terugkeer. Als profeet of aanhanger kan je het woord van de uitgaansdriehoek verkondigen aan andere mensen die het er niet zo naar hun zin hebben, zodat de inkomsten van de dienstverlener keldert, de zooi falliet gaat en er een plek komt waar je de uitgaansdriehoek wél kan toepassen en zo de loop van je avond beter en efficiënter kan determineren.

En zoals beloofd, mijn meesterwerk.

Meer lezen?

De avondmens play_arrow

Lees het artikel

Hertog Jan pils is beste pils play_arrow

Lees het artikel

Concert code of conduct play_arrow

Lees het artikel