Een pispaal

Degene die altijd verwijten en/of klappen krijgt.

Nogsteedsnietrijk

De pispaal. Iedereen kent wel een persoon op de werkvloer, in de klas of in de familie die iedereen moet hebben. In de volksmond ((Althans, het volk in mijn omgeving)) wordt dit een pispaal genoemd. De persoon die makkelijk ten prooi valt voor inkoppertjes, bashes en andere soort opmerkingen. Men kan dit ook wel beschouwen als een vorm van “sociaal-acceptabel pesten” of plagen. Het hebben van een pispaal is niet voor iedereen weggelegd; immers dien je hiervoor te zitten op level alpha male, maar met een iets zwakker karakter. ((Op een geven moment bereik je een staat van zijn waarin het hebben van een pispaal niet nodig is.))

Wat is een pispaal precies?

Een pispaal is een persoon die door eerdere aftastingen van dominantere personen wordt beschouwd als recessief. Met aftasten bedoel ik hetzelfde gedrag als wat kinderen vertonen; het kind gaat net zo lang door met zeuren of uitdagen tot hij zijn zin krijgt. Dit is meestal voor persoonlijk vermaak. Volwassenen zijn hier veel beter in en tasten af waar gevoeligere plekken liggen en hoe assertief de persoon in kwestie is. Als een potentieel pispaal niet assertief genoeg is om properly van zich af te bijten, zal respect op bepaalde vlakken nooit behaald kunnen worden en ben je de pispaal; prime target voor inkoppertjes.

Wat is het nut?

Vermaak. Nee, echt. Het afblazen van stoom op de werkvloer kan soms lastig zijn, maar een collega dat in hoorafstand zit is een makkelijk persoon om te bashen als diegene toevallig net wat zegt. Nothing touches your ego more. Het gebruik van een pispaal is sociaal geaccepteerd. Sommige mensen zullen het verafschuwen of afkeuren, maar uiteindelijk zal men er niet tegen in gaan. Mits je netjes genoeg tussen de lijntjes blijft werken, natuurlijk.

Hoe bereik ik het hebben van een pispaal?

Er zijn geen duidelijke regels voor het verkrijgen van een pispaal, alleen aan waar deze personen aan dient te voldoen. Echter, is recessief een relatief woord. Hoe recessiever jij als persoon bent, hoe kleiner de kans is dat jij ooit een pispaal zal krijgen. Voor diegene die dominant en alpha genoeg is, is het kiezen van een pispaal doodeenvoudig; de pispaal kiest jou. Je merkt het vanzelf of iemand geschikt is.

Meer lezen?

Dé strategy-guide voor het vleeskeuren op Tinder play_arrow

Lees het artikel

Frostpunk – Voor de warme dagen play_arrow

Lees het artikel

Fuck Lifestyle blogs play_arrow

Lees het artikel