Kung Fury

Kung Fury is een van de beste films van 2015 en ik ga je uitleggen waarom.

Nogsteedsnietrijk

Kung Fury is één van de vetste films die een mens ooit in zijn leven kan zien. Het verhaal volgt het standaard protocol van:

Niets aan de hand->Problemz->Probleem wordt erger->Langzaam worden dingen beter->Oh shit, toch niet->Oh, toch wel->Einde.

De verschillende scene’s spelen zich af in verschillende (populaire) tijdperken, namelijk de jaren 80, pre-historie en de tweede wereldoorlog. ((Net als Back to the future; en ook dat was een kaskraker.)) Niet alleen dat, de hoofdpersoon is iemand die iets teveel weet van Kung-Fu en ook dit is iets wat veel films vroeger succesvol heeft gemaakt. ((Jackie Chan enzo!)) Hij blijkt ook nog eens een motherfucking bad-cop te wezen. Ik kan natuurlijk hier genoeg feiten op tafel gooien, maar in elk opzicht is de film episch.

Tegenwoordig is het een trend om films langer dan 2 uur te maken, waardoor mensen bijvoorbeeld vaak halverwege ingezakt raken, graag naar de wc willen, meer bier willen halen en dat soort dingen. Kung Fury pakt deze stier uitmuntend bij de hoorns en trapt deze in zijn klokkenspel. Kung Fury duurt niet langer dan een half uur en zonder teveel crazy reclame’s in het begin. Je krijgt geen ruimte om aan jezelf en je gekke filmbehoeftes te denken. Je hebt genoeg vreet- en drinkwerk om de hele film af te kunnen zien. IDEAAL.  Je raakt niet ingezakt, integendeel, de film is gruwelijk. De energie die je van deze film krijgt, zorgt niet voor een saaie aftermovie-uitgaanexperience. Sterker nog, dit is een grondlegger voor een goed avondje bieren ((Mits je natuurlijk de uitgaansdriehoek toepast))

Ondanks de oude setting, past deze film perfect in het plaatje van de moderne samenleving. Niet alleen wordt de tweede wereldoorlog gebruikt als serieuze setting, maar Adolf H. wordt op een bespottelijke manier neergezet zoals je hem nog nooit eerder hebt gezien. Een combinatie waar menig storywriter nog een flink puntje aan kan zuigen, maar gasten die een kickstarter hiervoor hebben neergezet dat gewoon wel even doen.

Nog één ding. De soundtrack is ontzettend vet. Net als met Lord of the Rings en The Hobbit. Maar ook net als met die Ed Sheeran troep uit The Hobbit, heeft ook Kung Fury zijn eigen song! Met David fucking Hasselhof. HAS-SEL-HOF! Die overigens ook een kleine appearance heeft mogen maken in Kung Fury. Ed Sheeran voelde zichzelf te goed om een gastrol te spelen in één van de beste werelden ooit bedacht en David Hasselhof ((Die sowieso beter en groter is dan Ed Sheeran)) doet het wel voor een Kickstarter film. Bedankt David <3!

Kung Fury is in alle aspecten beter dan veel films die dit jaar zijn uitgekomen en nog uit gaan komen. Het feit dat de film kwantitatief kort is, wordt gecompenseerd door dat de film super gruwelijk goed is. Je kan het daarom delen tijdens verjaardagen, familiereünies en zelfs in een korte busreis naar een dorp waar je nog nooit van hebt gehoord. Iedereen kan er genoeg geduld voor opbrengen en niemand zakt weg. Je zal een glimlach toveren op je medemens en hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

OH EN LASER RAPTORS.

Meer lezen?

Over de revamp en waarom het de shit is play_arrow

Lees het artikel

Kung Fury play_arrow

Lees het artikel

De droogte van de inspiratie put play_arrow

Lees het artikel