Over de revamp en waarom het de shit is

De kogel is door de kerk: we gaan voor het echte werk

Nogsteedsnietrijk

Heilige neuk. Wie had ooit gedacht dat nogsteedsnietrijk er ooit uit zou zien als iets wat niet in elkaar is gezet door een script kiddie die net heeft uitgevogeld hoe je met bootstrap een redelijke website in elkaar dreunt?

De afgelopen maand was er een doorslaggevend moment in mijn leven. Het moment dat ik me realiseerde dat ik een van mijn meest gewaardeerde stukken van mezelf eigenlijk aan het verwaarlozen was. Een van die stukken is wat je nu, met je eigen ogen, ziet en leest. Ik bekeek andere blogs, mijn zogenaamde competitie. Mijn rivalen. Er ontstond een gevoel van schuld, deze mensen zonder nerdcredits hadden iets dat mooier was, dan wat ik had. Ik kon dat niet langer zo door laten gaan.

Er is me al zelfs geld aangeboden voor het refereren naar een website via één van mijn artikelen. Beste man, mocht je dit lezen: je gebrek aan antwoord op de vraag “aan wie dient de factuur te worden geadresseerd” was redelijk fishy. Your loss verder.

Ik keek naar het voormalig verrichte werk. Dit kon zo niet langer, de filosofie die ik vroeger had over het uiterlijk van deze blog, was als sneeuw voor de zon verdwenen. Het was te praktisch, het werkte redelijk, maar visueel aantrekkelijk mocht het niet worden genoemd. Mijn creativiteit piekte, mijn vingers gretig om de benodigde code te schrijven en het resultaat mag er, wat mij en anderen betreft, helemaal zijn. Ze is gebouwd onder liters koffie, onder opbouwende druk van andere verplichtingen en een hoop oprechte liefde uit het hart. Puurder zul je ze niet vinden.

Nogsteedsnietrijk gaat een nieuw tijdperk tegemoet. Een frisse wind, een middelvinger tegen de mainstream.

Veranderingen

  1. Dikke vette redesign, waardoor dit stukje internet net even mooier en aantrekkelijker is. Ik heb begrepen dat mensen altijd compleet uit hun sloffen schieten wanneer je visueel dingen verandert, maar net als die bedrijven heb ik daar schijt aan. Zo vaak komen jullie hier niet.
  2. Collectie pagina is gepimpt en lijkt nu op iets waar moeite in is gestoken.
  3. Mobiel vriendelijk(er). Nu kun je ook onderweg in de bus, het station of wanneer je bij je schoonouders zit je verveling wegnemen met artikelen van de bovenste plank.
  4. Meer plaatjes, grote plaatjes. Want zeg nou zelf, tussen jou vroeger en nu is er qua lezen niets veranderd. Hoe visueler, hoe beter.
  5. Enkele bekenden zullen ook af en toe jullie geest komen verrijken, daarom staat nu boven elk artikel een plaatje met een gebruikersnaam.
  6. Voetnoten zijn gemurdered. Mocht je geen idee hebben wat ik daarmee bedoel, dan val je onder het argument waarom het is weggehaald.
  7. Meer foto’s van vrouwen, want mannen houden van vrouwen en vrouwen houden van websites die vrouwen centraal zetten op hun semi-politiek-correcte websites. Alles om jou, als lezer, te stimuleren om op deze website je tijd te vertoeven.
  8. Sneller. De vorige versie gebruikte nog wat meuk die op technisch niveau not-done waren anno 2017. Vrijwel alle plugins konden de deur uit, nadat alle bij elkaar geraapte functionaliteit was samengebracht. Alleen de afbeeldingen duren wellicht wat langer, maar ik ga uit dat gemiddelde lezer niet met een HTC uit 2010 mijn website opent vanuit Siberië.
  9. Edit: Google geeft me een onvoldoende voor de snelheid. Natuurlijk kan ik dit niet toestaan en ga ik voor de herkansing. Het is jammer dat een kunstmatige intelligentie niet ziet hoe slick alles er nu uit ziet, dan was het ongetwijfeld meegevallen.

Wat kan ik zeggen? Het is het huidige jaar en daarom verdien ik jij een blog die bij je past.

Was dit een van de grootse gebeurtenissen die deel is van de grote verandering? Ja! Er staat echter nog wat op de planning, maar het duurt even voordat ik daar tevreden over ben. Ik zal proberen regelmatig content te schrijven, maar ik kan geen garantie geven dat het niet gaat lijken op mijn persoonlijke klaagmuur. Tevens wil ik wel proberen eens in de drie weken te voorzien van een nieuw stuk. We kijken wel even hoe het loopt. Ik moet ook nog een studie redden. 

 

Meer lezen?

De Westerse multi-purpose handgebaar play_arrow

Lees het artikel

Het belang van een baard play_arrow

Lees het artikel

Hoe praat je over je weekend? play_arrow

Lees het artikel