Studieschuld aflossen volgens Het Hosselaar Gedachtegoed

The Grind

Nogsteedsnietrijk

Welkom bij Het Hosselaar Gedachtegoed. Wellicht de eerste in een serie van artikelen die de naam van deze website eer aan doet. En jij, lezer, ziet er leergierig uit. Maar ookals iemand die hongerig is naar euforische euro’s, dollary doo’s, the big moo-nah. Cash is tenslotte king en meer van dat soort cliche uitspraken. Bij Nogsteedsnietrijk geloven wij dat een mens alles kan bereiken, als er bewijs is dat het in de menselijke macht ligt. Een huis in de grachtengordel? Check. Geen studieschuld? Yo! Verachting door UWV steuntrekkers die iets teveel over Bill Gates lezen? Check. Een parkeerplaats in hartje Amsterdam gekocht dat net zoveel kost als een huis in Oost-Groningen? Fuckin’ check! All-you-can-eat sushi die je ala carte bestelt in plaats van een vast bedrag? Gewaagd, maar check! In een eindeloze zoektocht naar financiele onafhankelijk- en volwassenheid (in combinatie met studieschuld), is er een punt gekomen dat anderen de fijne kneepjes van het vak leren. 1.

Hoe word ik financieel onafhankelijk?

Leen nooit geld. Nooit, nimmer. Geen lening voor je studie, huis, auto, telefoon of whatever. Zeg je ‘mijn huis’? Mijn christelijke broeder, je hebt een hypotheek of een contract. Jouw iPhone? Die kost 70 euro per maand en raad eens: je hebt een contract. Niet jouw foon, vriend. Heb je een diploma met studieschuld? Je werkt meer uren per maand voor de staat, dan iemand die zijn studiejaren bij zijn ouders woonde en alcohol verloochende. Tijd is geld.

Stel je lost 200 euro per maand af, omdat je een studie wilde bekostigen (met studievertraging) van zes jaar. Je bruto uurloon is 20. Dan werk je feitelijk je eerste 10 uur voor Don Duo. De man die je karige quasi rijkdom beloofde in je armste jaren. Shots, sigaretten, pils, döner en Tinderdates die hetzelfde deden. Is je huur de helft van je maandinkomen? Je werkt twee weken voor een dak boven je hoofd.

Waarom is dit slecht? Omdat je pas respect krijgt voor de waarde van tijd en energie, als je voltijd gaat werken. Wanneer je de eerste maandag van de maand de sirenes hoort loeien, is dat het teken dat je nog maar op de helft bent van je shift voor DUO. Niets testen van sirenes. Het is lunch tijd. Bijna poetisch.

Een compensatie

Hoe lossen wij dit maandbedrag af aan het DUO kartel, zonder ervoor te werken? Met respect voor onze eigen tijd? Door de ‘Nummer 2’ in de baas zijn tijd te doen. Simpel. Je krijgt er weliswaar niet direct betaald voor, want voor zo’n baan had de schrijver zich allang al kapot gesolliciteerd, maar wel om een spirituele middelvinger te geven aan de gevestigde orde. Een simpele 15 minuten per dag, keer vijf werkdagen, maal vier werkweken. Dat is een simpele 100 euro. Je lost de helft van het maandbedrag af door je darmflora. Het is een idee om dit zelfs rechtstreeks over te maken. 2. Er is dan wel een aannemelijke kans dat er een gevangenis straf op staat. Ook wel bekend als gratis verblijf, maaltijden en enige vorm van arbeid. Je hoeft dan ook niets meer af te dragen, omdat je daar simpelweg het draagvlak niet meer voor hebt. Er is dan wel sprake van een strafblad, drastisch laag inkomen en geen whisky.

De praktische invulling

Ondergetekende zit bij BUNQ als bank. Hoewel de organisatie in klantenservicekringen bekend staat als de faciliterende bank van veel fraudeurs 3, heb je met diens premium pakket de mogelijkheid om veel sub-rekeningen aan te maken. Zo heeft de schrijver zo’n rekening die wekelijks een overschrijving ontvangt van de hoofdrekening. Een uitbetaling van de gemaakte loosuren. Eens in de twee maanden wordt daarmee de schuld afgelost, soms extra. Trakteer de homies op een etentje door je pas met Dual-Sim(TM) te koppelen aan je shitrekening. Bedank dan wel dat je hebt gepoept voor de homies en voor de staat hebt gewerkt. En morele corruptie is misschien beter aan de staat besteed, dan de homies. Bro’s before ho’s, heren. Of chicks before dicks, dames. Genderfluids voor genderfluids, non-binairen.

  1. niemand leest dit over studieschuld, toch?[]
  2. Noem jezelf artistiek en je hebt gratis exposure. Dubbel winst![]
  3. omdat rekeningen openen dus erg makkelijk is[]

Meer lezen?

Dingen die ik haat play_arrow

Lees het artikel

De avondmens play_arrow

Lees het artikel

De dynamiek van een gemiddeld IT bedrijf play_arrow

Lees het artikel