De nogsteedsnietrijk veldgids voor zuipen

Get smashed, gate crash.

Nogsteedsnietrijk

Beter gezegd – de veldgids voor drinken. Verantwoordelijk. Op basis van enige hands-on ervaringen van ondergetekende, zal ik een praktische gids voorschotelen die je helpt katers te voorkomen en die gevreesde avond te overleven.

Stel je voor. Het is zaterdagavond, want zeg nou eerlijk – donderdagavond is niets bij jou in de stad, vrijdagavond idem. Alleen, op de een of andere manier, is zaterdagavond toch de nacht dat iedereen voldoende is uitgerust om sociaal-geaccepteerde harddrugs te consumeren. Loaded genoeg om piramides van shotglazen te bouwen en “filosofische” gesprekken te voeren met de barvrouw. Ze vraagt of je nog een biertje wilt. Natuurlijk! Nadat je met half-dichte ogen een subtiel signaal gaf dat je ontucht met haar wilt plegen, nadat ze klaar is met glazen poetsen en kots opruimen.

Je bent voordat je naar je maten gaat om in te drinken en je gemoedstoestand op peil te brengen, nog even extra zelfbewust over je uiterlijk. Je let meer op welke kleding je aan hebt, of het matcht en je spendeert een minuut meer aan je haar dan het weinige werk((Tenzij je vrouw bent.)) dat je er toch al in stak.

Dus, hoe gaat dit allemaal een beetje in zijn werk?

Pre-drinks

De pre-drinks fase vormt een belangrijk aspect van de avond, want zij legt het belangrijke fundament om de avond compleet te maken. Je schept hier verwachtingen, jut elkaar op en verhoogt elkaars gemoedstoestand. Dit kan door verbale strijdarena’s, debiele video’s op YouTube en drankspellen.

Laat hier een enkele gouden regel heersen: de avond is klaar wanneer je maag besluit dat het genoeg is geweest. Wees geen asshole en richt het zure resultaat van je overmoedigheid in de poseleinen troon. Ruim het op, bied je excuses aan. De keuze is aan jou om mee te gaan en het bier te laten staan of om lekker naar huis te gaan, zooitje water te zuipen, je tanden te poetsen en te maffen met het grootste “fear-of-missing-out” gevoel ooit.

Drankspellen

Sips not gulps. Bier is prima, maar tanken elke keer als je een paar slokken moet nemen, doordat iemand tijdens het bussen jou 4 slokken weggeeft, is een schot in je eigen voet. Je verliest hier langzamerhand de mentale kracht die nodig is om de rondes zonder teveel schade door te komen. Zeker bij Kingsen, waarin meeste mensen al in een staat zijn aangekomen dat ze niet langer meer op subtiele dingen kunnen letten, kan je opeens terecht komen in een drink cyclus dat je net zo goed onder een tap kan blijven hangen tot het spel voorbij is.

Het slagveld

Hier gebeurt het echte werk: de stad. Het is een deel van het centrum dat je als kind nooit begreep in het daglicht. Nu lijkt het centrum bij daglicht een verre en vage herinnering uit je kindertijd. Waar je vroeger wist waar je lekker snoep kon kopen of toffe kleertjes, weet je nu (mede door de uitgaansdriehoek) waar het bier lekker is, het vrouwelijk schoon schoner is en waar de muziek muzikaler is.

De pre-drinks zijn compleet, het moraal ligt hoog en het offensief is begonnen. Welke kroeg gaan jij en je metgezellen als eerste aanpakken? De opties liggen open, wellicht dat je het eerdere artikel kunt toepassen om het jezelf gemakkelijker te maken. Time is of the essence. Wil je scoren in de krappe paar uur dat jij meer durft, dan dien je niet te lang op de verkeerde plek te zijn.

Gedragsvoorschriften

Limiteer jezelf. De avond is een stuk beter als je niet shit-faced aan het schreeuwen bent met een dubbele tong. Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn. Op het moment dat je nuchter bent moet je jezelf even hieraan herinneren, vooraf. Achteraf kan iedereen het wel. Op het moment dat er wat bier in je is gegoten, gaat je “fuck-it” gehalte ook omhoog. Hetgeen zorgt er uiteindelijk voor dat je weer wakker in bierlucht, longen vol teer, bierpufjes en nul extra vergaarde telefoonnummers waar je toch niets mee gaat doen.

Ga niet hitten op de barvrouw. Het lijkt logisch, aangezien zij de enige persoon is die naar je glimlacht in de hele kroeg die blauw staat van vrouwelijke feromonen. Vergis je niet, je bent niet de enige vent die valt voor de illusie. Laat haar echter haar werk doen, de enige reden dat zij hier staat en naar je glimlacht is klandizie. Vriendelijkheid en een beetje fooi geven is prima, maar doe dit niet omdat je hoopt dat je hand in haar broek zal eindigen.

Aftermath

Het was een avond om niet te vergeten, is wat je jezelf bij de terugtocht vertelt. Je zal veel vergeten, zelfs dat je het een niet te vergeten avond noemde vergeet je.

Je mag jezelf wel feliciteren: je hebt het weer gered om tot zover te komen zonder jezelf al te erg voor paal zetten. Als je een beetje raad hebt opgevolgd, loop je nog redelijk tot gewoon recht. Het is aan jou om een vette hap naar binnen te werken, nu kan het. Je mag zoveel mogelijk knoflooksaus over een kapsalon heen gooien als je zelf wilt, want nu maakt het toch niet meer uit. Oké, tenzij je het voor elkaar hebt gekregen iemand van het ander geslacht mee naar huis te nemen. Wees dan een beetje hoffelijk. Je mond is nou eenmaal een beerput geworden door alle scheikundige schepsels die je naar binnen hebt gegooid.

Tussenstap of niet: het is tijd voor je laatste strijd die makkelijker dan ooit tevoren zal zijn. Thuis komen, een zooi water drinken, je tanden poetsen en naar bed te gaan. Oh, en fuck afterparties. Ooit zal ik dat uitleggen.

Meer lezen?

Openbaar vervoer play_arrow

Lees het artikel

Eindeloos debat I – Windows vs Mac OS play_arrow

Lees het artikel

De pop-ups van 2017 play_arrow

Lees het artikel