Professioneel uitstelgedrag

Uitstelgedrag is een super-bekend fenomeen dat zich voordoet onder elke levensgroep van onze werelbevolking.

Nogsteedsnietrijk

Uitstelgedrag is iets waar iedereen zich wel in kan vinden. Je hebt nog een fuckload ((Ik weet het niet meer zeker, maar dit is een officiele wetenschappelijke notatie om een hoeveelheid aan te duiden)) aan werk te doen, maar je zit gigantisch comfortabel op de bank met een laptop ((of Mac, I don’t care)), een beetje doelloos te scrollen te klikken op Facebook, terwijl je op de achtergrond een 6.5/10 serie zit te kijken op Netflix.

Althans, dat is mijn probleem. Op de middelbare school was mijn school-en-World-Of-WarCraft Ratio ongeveer 1:1.000.000 en heb ik toch een diploma bemachtigd((Don’t tell my mom)), dus deze gewoonte heeft zich verder gepropageerd tot mijn vervolgopleiding en uiteindelijk ben ik toch nog op mijn vervolg-vervolgopleiding belandt waar hard werken loont. Sterker nog, de shit die je niet maakt, kan je ook niet inleveren. Dit betekent geen studiepunten of het niet mogen maken van een tentamen wat leidt tot.. geen studie punten.

Men vertelt me dan ook vaak “Hur hurrr, je hebt niet genoeg discipline”. Wat natuurlijk waar is, want een((Ik gebruik dit lidwoord, want bij Google krijg je vaak meerdere definities en in dit digitale tijdperk besloot ik om mijn woordenboek niet mee te verhuizen)) definitie van discipline is het vermogen om jezelf aan het werk te zetten. Iedereen met uitstelgedrag bezit dit vermogen, maar men redeneert vaak vanuit angst om vervolgens een conclusie te trekken die in grote lijnen overeenkomt met “Als ik dit niet doe, dan ben ik fucked”. Jammer genoeg is angst nog steeds een grote drijfveer voor mensen om dingen te doen, net als vroeger met religies enzo ((Niet dissend bedoeld, but you know)). Ik denk dat je persoonlijk moet gaan bedenken wat het positieve gevolg kan zijn wanneer je eerdergenoemde taak uitvoert. Het feit dat je kamer een grotere rotzooi is dan de situatie met Rusland en Oekraine heb je aan jezelf te danken (en aan je uitstelgedrag), maar als je het opruimt ziet het er wel slick uit en mensen die dit zien krijgen een goede indruk van je. Niet alleen dat, maar een nette kamer werkt en gamed((Bij League of Legends maakt dit geen verschil, maar een diss artikel schrijf ik nog wel)) prettiger.

Een ander mooi voorbeeld is dat als je je opdrachten voor school maakt, je die shit uiteindelijk beter kan begrijpen en vervolgens een toets over die stof kan acen. Een mooi cijfer geeft je erkenning van personen en dus mooi +10 zelfvertrouwen. Nu klinkt dat niet super belangrijk, maar mooi zelfvertrouwen scoort chicks ((of dudes)) ((Ik wou hier bronvermelding toevoegen, maar Google geeft me of de telegraaf of een gekke blog die ik liever niet associeer met Nogsteedsnietrijk & Co))

Nu ik nog. I’m getting there.

Meer lezen?

Frostpunk – Voor de warme dagen play_arrow

Lees het artikel

De nogsteedsnietrijk veldgids voor zuipen play_arrow

Lees het artikel

Cyka Blyat Dota 2 play_arrow

Lees het artikel